Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy eSKLEP112.pl, zwany dalej Witryną będącą własnością Związku Ochotniczych Straży Pożarnych RP z siedzibą w Warszawie, ul. Oboźna 1, zwany dalej ZOSP RP. ZOSP RP jest również administratorem Państwa danych osobowych. Obsługa dokłada wszelkich starań, aby zapewnić poszanowanie Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny w celu, do którego została stworzona i aby to osiągnąć podejmuje wszelkie niezbędne działania. Polityka Prywatności nie dotyczy działań podmiotów trzecich.

ZOSP RP dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.


Cel przetwarzania

Państwa dane osobowe są przetwarzane ręcznie oraz automatycznie w celu świadczenia usług Witryny, tj. prowadzenia sklepu internetowego, jak również w celach statystycznych.


Dane zbierane podczas rejestracji

ZOSP RP będzie od Państwa zbierała następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania procesu rejestracji na Witrynie:
– nazwisko i imię,
– adres do korespondencji,
– adres poczty elektronicznej,
– numer telefonu komórkowego (opcjonalnie
[D1] ),

Powyższe dane zbierane są w momencie rejestracji lub zamawiania produktów na Witrynie, a przed ich wprowadzeniem do systemu muszą Państwo wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

ZOSP RP nie zbiera danych osób niepełnoletnich oraz danych wrażliwych w rozumieniu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich informacji oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej zwanego „RODO”.

Podczas rejestracji konieczne jest również ustanowienie hasła do konta użytkownika. Podanie powyższych danych jest dobrowolne.


Dane statystyczne zbierane podczas korzystania z serwisu

Witryna zbiera dane statystyczne na temat jej użytkowników za pomocą narzędzia Google Analytics. W celu zapoznania się z Polityką Prywatności wymienionego narzędzia, należy przejść tutaj: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy.

 
Przechowywanie danych

Wszelkie dane zbierane przez ZOSP RP poprzez Witrynę przechowywane są na serwerach spełniających wszelkie wymagania ustawy o ochronie danych osobowych oraz RODO.

 
Udostępnianie informacji

ZOSP RP, jak również Witryna nie udostępnia w żaden sposób i w żadnym przypadku dokładnych danych dotyczących imienia, nazwiska i adresu zamieszkania użytkowników podmiotom trzecim, bez wyraźnej zgody Użytkownika. Nie dotyczy to jednak podmiotów przetwarzających z którymi zawarto umowę o powierzeniu przetwarzania danych osobowych. ZOSP RP gwarantuje, że dane przekazywane partnerom chronione są przy zachowaniu najwyższych standardów wymaganych przez przepisy prawa. 


Marketing własny Witryny

Za Państwa zgodą, podane dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych własnych usług Witryny bez udostępniania danych podmiotom trzecim.

 
Cookies (Ciasteczka)

Niektóre obszary Witryny mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.


Prawa użytkownika

Macie Państwo możliwość dostępu do Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu email oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem: sklep@zosprp.pl. Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o danych przechowywanych na Państwa temat, jak również prawo do żądania sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych osobowych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. Prosimy w tym celu o pisemny kontakt pod adres iod@zosprp.org.pl. List z powyższą prośbą można również kierować pod adres Związku Ochotniczych Straży Pożarnych RP, ul. Oboźna 1, 00-340 Warszawa. List musi być opatrzony czytelnym podpisem oraz informacjami umożliwiającymi dokładną weryfikację osoby wnioskującej.


Zmiany, pytania i zastrzeżenia

ZOSP RP zastrzega sobie prawo do zmiany treści Polityki Prywatności. Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki Prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: iod@zosprp.org.pl.